Sebastian Vettel na snelste tijd op dag 1: “Bijna een perfect begin”

Sebastian Vettel reed gisteren tijdens de eerste testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya de snelste tijd. De Duitser spreekt van een bijna perfecte dag in de SF90.


Er zijn jaren geweest dat de wintertests moeilijker begonnen voor Ferrari, maar wat Vettel gisteren neerzette doet het beste vermoeden. De Duitser zette niet alleen de snelste tijd neer, hij reed ook maar liefst 168 ronden.

Sebastian Vettel en Ferrari waren daardoor niet alleen het snelst op de eerste testdag maar ook het meest productief. Vettel spreekt dan ook van een bijna perfecte start.

“We hadden niet op een betere dag kunnen hopen, ik denk dat het echt ongelooflijk is,” zei Vettel gisteren na afloop van de testdag. “De wagen presteerde zeer goed, we kenden geen problemen die ons tijd gekost hebben. We hebben ons programma kunnen afwerken en slaagden er zelfs in om wat extra te doen.”

Op zondag deed Ferrari een shakedown van de SF90, een shakedown die probleemloos verliep en ook op maandag waren er dus geen noemenswaardige problemen met de wagen.

“De eerste indruk op zondag was goed en dat was ook zo tijdens de eerste testdag. De wagen werkt goed. Ik voel me comfortabel,” Vettel. “Ik ga vannacht goed slapen, de jongens van het team zijn tevreden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer