Sebastian Vettel naar Mercedes in 2018?

Christian Horner, teambaas bij Red Bull, denkt dat Sebastian Vettel kan kiezen voor Mercedes voor het seizoen 2018 als Ferrari niet kan strijden voor de titel.

Hoewel er verwacht werd dat Sebastian Vettel en Ferrari Mercedes zouden bedreigen dit seizoen, slaagde Ferrari er nog niet in om een race te winnen. Vettel verliet Red Bull om bij Ferrari opnieuw een wereldtitel binnen te halen. Na een goed 2015 lukt het de Italianen voorlopig niet om daarop verder te bouwen. De problemen, bijvoorbeeld de versnellingsbak, blijven zich opstapelen. Maurizio Arrivabene liet na Silverstone weten dat het niet nog eens kan falen in Hongarije. Ook president Sergio Marchionne voerde de druk reeds op.

Christian Horner, die jaren lang met Vettel werkte, verwacht niet dat Vettel, die voorlopig vijfde staat in het kampioenschap, blij zal zijn met een situatie waarin hij niet op zijn best kan presteren. “Ik kan het me inbeelden dat Seb zal kiezen voor Mercedes in 2018 als hij geen progressie boekt met Ferrari”, zei Horner tegenover Bild. “Ik weet uit eigen ervaring dat hij zich goed moet voelen om goed te presteren. Ik weet niet als hij van de druk van Sergio Marchionne houdt.”

Een overstap van Sebastian Vettel naar Mercedes zou resulteren in een droomduo met Lewis Hamilton, die nog tot eind 2018 onder contract staat. Nico Rosberg moet zijn huidige contract, dat eind dit jaar afloopt, nog verlengen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}