Sebastian Vettel steunt mogelijk protest van Extinction Rebellion tijdens GP van Nederland

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Er wordt verwacht dat ‘Extinction Rebellion’ vandaag tijdens de GP van Nederland een protest zal houden om aandacht te vragen voor het klimaat. Aston Martin F1-piloot Sebastian Vettel steunt alvast een mogelijke actie, al is het dan vooral omdat de Formule 1 meer voor het klimaat moet doen.

“We leven in een periode waarin het belangrijk is om aandacht te vragen en dat is wat ze doen en dat is goed,” vertelde Vettel tegenover de media in Zandvoort.

“Er zijn heel wat dingen die de F1 plant om te doen. Er zijn enkele kleine dingen die de Formule 1 onderneemt, wat goed is. Maar is het genoeg? Nee. Het is niet genoeg wat wij als gemeenschap doen.”

Volgens Vettel moet er meer het besef komen dat we zowel als individu alsook als gemeenschap meer kunnen doen voor het milieu en onze toekomst.

“Ik denk dat het enorm belangrijk is dat we beseffen wat er op het spel staat,” aldus de Duitser. “Als dat niet het geval is, dan is er geen toekomst. Ik besef dat dit erg donker klinkt.”

“Maar tegelijkertijd zijn er erg veel dingen die we kunnen doen. Ik denk dat daarvoor ook ruimte is in de Formule 1, we moeten de juiste dingen aanpakken.”

“Er kan altijd meer gedaan worden. De kleine dingen die we doen zijn goed, het is de eerste stap, maar niet meer dan die eerste stap.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021