Sebastian Vettel tevreden met vierde plaats

Sebastian Vettel kon zich niet op het kwalificatiepodium hijsen vandaag. De viervoudig wereldkampioen moest Valtteri Bottas voor zich dulden in de strijd voor de eerste plek na het Mercedes-duo.
image
Net als iedereen kon Vettel zijn laatste ronde in Q3 niet afmaken door de rode vlag situatie na het ongeval van Kvyat. Een verbetering van de tijd uit de eerste run was dus niet meer mogelijk. “Er was nog één plek waar ik wel wat tijd kon terugnemen, maar laten we daar maar niet te veel een punt van maken”, aldus Vettel.

“Ik had een moeilijke start van de kwalificaties. Ik voelde de wagen niet echt aan en had moeilijkheden om de goede balans te vinden. Met de eerste run op de medium banden (de zachtere soort dit weekend) in Q3 voelde ik mij al een pak beter en dat maakte een groot verschil. Ik was ongeveer zes tienden sneller dan in Q2, wat toch heel wat is. Ik had gehoopt dat het zo bleef gaan en nog eens zes tienden pakken was geweldig geweest, maar dat was buiten bereik. P3 had zeker gekund, maar Valtteri (Bottas) had zijn tijd ook kunnen verbeteren. Het is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat we blij kunnen zijn met een vierde plaats.”

Door het gebrek aan testwerk op een droge baan door een uitgeregende vrijdag heeft niemand veel kunnen testen en is het nog min of meer raden naar hoe de waardeverhoudingen liggen. “Ik denk dat niemand weet waar ze staan, want we hebben nog niet veel gereden op een droge baan. Ook het weer zal een belangrijke rol spelen. Ik heb gisteren avond naar het weerbericht gekeken, maar daar snap ik hier in Japan niet veel van. Er kan nog heel wat gebeuren met de zee dichtbij.”

“We moeten morgen heel alert zijn. Ik denk dat onze belangrijkste rivalen Williams en Red Bull zijn. De Mercedes-wagens lijken spijtig genoeg te snel, maar je weet maar nooit.”

Geschreven door Stef Mertens

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}