Sebastian Vettel tweede na een bijna ‘valse start’

Sebastian Vettel mocht de Japanse GP van op de pole aanvatten maar al bij de start liep het mis. De Duitser slaagde er in zijn Ferrari echter alsnog in om als tweede over de finish te komen.


Met beide Ferrari’s op de eerste startrij was de basis gelegd voor een nieuwe Ferrari-overwinning, dat zou je althans denken. Maar bij de start liep het al mis voor Vettel en Leclerc.

Vettel maakte bijna een valse start en veroorzaakte ongetwijfeld indirect ook een slechte start bij teamgenoot Charles Leclerc. Het ‘momentum’ was weg bij beide Ferrari-piloten en vooral Mercedes-rijder Valtteri Bottas profiteerde optimaal.

“De lichten stonden gedurende een erg lange tijd op rood maar het was mijn fout,” zei Vettel na afloop van de race.

“Het was erger dan gewoon een slechte start hebben, het was een zeer slechte start. Ik verloor het momentum.”

Doordat Vettel nadat hij even vooruit bewoog terug moest stoppen was inderdaad de concentratie enigszins weg toen hij moest wachten tot de lichten alsnog uitgingen. Bottas slaagde er zo in om Vettel te passeren.

Vettel slaagde er vervolgens niet meer in om Mercedes en Bottas te bedreigen voor de overwinning. De Duitser moest zelfs alles op alles zetten om alsnog tweede te finishen.

“Het was een moeilijke race omdat Mercedes tijdens de race erg snel was. Ze hadden een betere snelheid dan ons. Valtteri vloog echt tijdens zijn eerste stint. Vervolgens probeerde Lewis een eenstopper.”

“Uiteindelijk wisten we dat Lewis achter mij op de baan zou komen. Ik probeerde een goed ritme te onderhouden en een goede ‘exit’ te hebben op de plaatsen waar hij een bedreiging kon vormen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022