Sebastian Vettel verliest podiumplaats na tijdstraf

Sebastian Vettel heeft zijn derde plaats op het podium van de GP van Mexico verloren nadat de Duitser na afloop van de race een tijdstraf kreeg.

Aanvankelijk finishte Max Verstappen als derde. Terwijl de Nederlander stond te wachten om naar het podium te gaan kreeg Verstappen van de stewards echter een tijdstraf van vijf seconden. Verstappen had zich tijdens een verdedigende actie tegenover Vettel verremd en sneed vervolgens een bocht af, waardoor hij een voordeel verkreeg.

Verstappen werd vervolgens uit de wachtruimte voor de podiumceremonie gehaald en Sebastian Vettel mocht richting het podium. Er was echter nog een onderzoek van de stewards bezig naar een verdedigende actie van Sebastian Vettel tegenover Daniel Ricciardo. De Duitser veranderde onder het remmen immers van rijlijn terwijl Daniel Ricciardo probeerde om Vettel in te halen.

Sinds de vorige race in Austin is dit echter strikt verboden, waardoor de stewards Vettel een tijdstraf van tien seconden gaven. Vettel valt daardoor terug van de derde naar de vijfde plaats, achter Verstappen die na zijn tijdstraf vierde is geworden. Daniel Ricciardo wordt door de tijdstraffen voor Max Verstappen en Sebastian Vettel derde, al mocht de Australiër in Mexico dus niet op het podium gaan en van de champagne proeven.

Naast een tijdstraf kreeg Sebastian Vettel ook twee strafpunten op zijn superlicentie. Daarmee staat de teller van Vettel ondertussen op zes strafpunten. Wanneer een rijder binnen een periode van twaalf maanden twaalf strafpunten verzamelt wordt hij een race geschorst.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022