Sebastian Vettel verrast door podiumplaats: “Ik zag een kans en ging ervoor!”

De Turkse GP kende voor Sebastian Vettel een erg mooi einde. Na een ijzersterke race slaagde Vettel er immers in om in de laatste bochten van de race een podiumplaats te scoren, zijn eerste van het seizoen.


“Het was redelijk intens en een lange race maar ik heb er veel plezier aan beleefd,” vertelde Vettel, die tijdens de eerste ronde meteen acht plaatsen won en daarmee de basis legde voor een succesvolle race.

“Ik had echt een zeer goede eerste ronde en ik denk dat ik op de vierde plaats reed. Ik was ook blij toen ik van de regenbanden overschakelde naar de intermediates.”

“Het was iets moeilijker dan in het begin en pas tegen het einde van de race vond ik opnieuw een goed racetempo.”

Vettel naderde in de laatste ronden van de race op teamgenoot Charles Leclerc en Sergio Perez. Leclerc en Perez waren in de laatste bochten in een intens gevecht verwikkeld waarbij eerst Perez in de fout ging en daarna Charles Leclerc.

Vettel slaagde er zo in om Leclerc in de laatste bochten nog te passeren voor de derde plaats en uiteindelijk moest hij maar nipt Perez laten voorgaan.

“Het was overduidelijk een zeer intense laatste ronde en het was toch wel een verrassing dat ik op het podium wist te finishen,” blikte Vettel terug op het slot van de race.

“Ik zag dat Charles erg dicht achter Sergio Perez reed en ik hoorde dat Sergio problemen ondervond met zijn banden.”

“Ik was al aan het naderen op hen en vervolgens kon ik hen zien vechten. Van zodra ik Charles een lock up zag krijgen zag ik overduidelijk een kans voor mij.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print