Sebastian Vettel verwacht strijd met Red Bull

Sebastian Vettel was vandaag weer best of the rest tijdens de kwalificatie.

De viervoudig wereldkampioen zal morgen als derde starten op de Hungaroring, achter de twee wagens van Mercedes. Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Vettel vorig jaar, bevindt zich meteen naast hem.

Red Bull is al het hele weekend sterk bezig en dus verwacht Sebastian Vettel dat de wagens van zijn vorige werkgever morgen zijn grootste concurrenten zullen zijn. In Q3 was de Duitser slechts drie en een half honderdste sneller dan Ricciardo.

“Red Bull is een stap dichter bij Mercedes gekomen,” analyseert Vettel. “Als je kijk naar het verschil dat ze (in het begin van het seizoen) hadden en nu weet je dat ze vooruit zijn gegaan. Dat zagen we ook al in Silverstone dus verwachtten we dat ze ook hier een goed weekend zouden hebben”.

“We hebben hen verslagen tijdens de kwalificaties, dat wil zeggen dat wij sneller waren. We wisten dat het nipt ging zijn, maar we zijn hen voor gebleven. We hebben vandaag een goede prestatie geleverd, maar er is nog veel werk aan de winkel om deze derde plaats morgen te behouden.”

Kimi Raikkonen wist zich als vijfde te kwalificeren. De Fin had wel problemen in de laatste vrije training waardoor hij geen kwalificatiesimulatie kon afwerken. Mocht hij die problemen niet gehad hebben, dan zat er misschien meer in.

“We zijn derde en vijfde dus kun je stellen dat er geen ramp is gebeurd,” zei Raikkonen na afloop. “We hebben deze morgen tijd verloren en zo was het zoeken tijdens de kwalificaties. Het was niet heel erg, maar ik had sneller kunnen gaan.”

“Mercedes zal morgen weer sterk zijn, maar we gaan proberen om een goede tweede te zijn. We staan gelukkig niet aan de binnenkant, dus zal ik proberen om een goede start te maken en dan zien wat mogelijk is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}