Sebastian Vettel wil reden voor misnoegde radioboodschap niet onthullen

Na de kwalificaties voor de GP van Italië gisteren hoorden we een geïrriteerde Sebastian Vettel over de boordradio. De Duitser weigert echter de exacte reden van die frustraties te vertellen.


Toen Sebastian Vettel gisteren de tijd van Lewis Hamilton van de tabellen veegde weerklonk een luide “YES” over de boordradio. Dat was echter buiten zijn teamgenoot Kimi Raikkonen gerekend want de Fin dook alsnog onder de tijd van Vettel en start zodoende vandaag vanaf de pole in de thuisrace van Ferrari.

Voor het eerst sinds het jaar 2000 kleurt de eerste rij in Monza weer scharlaken maar toen Vettel het nieuws kreeg dat hij ‘slechts’ tweede geworden was kregen we een duidelijk geïrriteerde viervoudige wereldkampioen te horen.

“We hebben het er later nog wel over,’ antwoordde hij.

Na de kwalificatie gaf Vettel ook toe dat hij niet helemaal tevreden was over zijn laatste snelle ronde. Hij vertelde er ook bij dat Raikkonen in het voordeel was omdat hij kon profiteren van de slipstream van zijn auto.

Op de persconferentie werd uiteraard gevraagd naar de reden van zijn radioboodschap maar Vettel wilde geen bijkomende uitleg verschaffen.

“Het is duidelijk dat ik niet tevreden was, maar ik ga je niet vertellen waarom,” aldus Vettel.

Raikkonen kon dus profiteren van het feit dat hij net achter zijn teamgenoot de baan opkwam en dat betekende dat hij voor een groot deel van zijn snelle rondje in de slipstream van Vettel kon rijden.
Volgens de Duitser hoeven we daar echter niets achter te zoeken en berust dit gewoon op toeval.

“We hebben een beurtrol die elk weekend verandert en deze keer was het de beurt aan Kimi om als tweede de baan op te komen.”

Het is echter maar vraag of Raikkonen in die mate van de slipstream van zijn teamgenoot heeft kunnen profiteren om de tijd van Vettel te verbeteren. Hij geeft ook toe dat hij niet het perfecte rondje afgeleverd heeft.

“Het was gewoon geen goed rondje niet goed genoeg alleszins. Blijkbaar wel genoeg om tweede te worden en niet derde. Het was gewoon niet goed,” besluit Vettel.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen