“Sebastian Vettel wordt tijdens GP van België mogelijk vervangen door Hulkenberg of Raikkonen”

Niet alleen de geruchtenmolen rond Sebastian Vettel zijn toekomst blijft draaien. Ook de Duitser zijn slechte prestaties van de voorbije weken zorgen voor speculaties over een mogelijke vervanging van de Duitser bij Ferrari.


Sebastian Vettel wordt al enkele weken gelinkt aan een mogelijke overstap naar het Racing Point F1 team in 2021. Daar zou Vettel eventueel Sergio Perez vervangen maar ondertussen rijdt de Duitser nog voor Ferrari. De vraag die echter steeds nadrukkelijker klinkt is voor hoe lang nog?

Vettel presteert al enkele races zeer ondermaats, zeker in vergelijking met teamgenoot Charles Leclerc. Vettel worstelt met zijn F1-bolide en lijkt een gebrek aan vertrouwen te hebben. Op het circuit van Silverstone was hij gemiddeld meer dan een halve seconde trager als Leclerc.

Volgens Vettel zou een slecht chassis aan de basis van zijn slechte prestaties liggen. Ferrari repliceerde door te stellen dat er inderdaad een ‘fout’ in het chassis van Vettel is gevonden maar dat dit niet verantwoordelijk kan gesteld worden voor het grote verschil met Leclerc.

Tijdens het raceweekend in Spanje beschikt Vettel over een nieuw chassis maar hij zal moeten terugslaan en goed moeten presteren. Volgens het Duitse ‘Auto Bild’ zouden bij Ferrari immers de namen van Nico Hulkenberg en Kimi Raikkonen gevallen zijn als mogelijke vervanger van Vettel en dit mogelijk al vanaf de GP van België.

Vettel kan dus maar best goed presteren dit raceweekend want anders lijkt er een vroegtijdige exit bij Ferrari te volgen en dit mogelijk zelfs ook meteen definitief uit de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner