“Sebastian Vettel zal serieus moeten inleveren”

Als we de Italiaanse media mogen geloven zal Vettel nog slechts een eenjarig contract aangeboden krijgen van Ferrari en zal de viervoudige wereldkampioen serieus moeten inleveren.


De sterren van de toekomst hebben hun schaapjes al op het droge, Max Verstappen verbond zijn lot al tot eind 2023 aan Red Bull en Charles Leclerc deed hetzelfde bij Ferrari tot 2024. Met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zijn er echter twee wereldkampioenen wiens verbintenis aan het einde van dit jaar afloopt.

Hamilton is bij Mercedes de absolute ster en bevindt zich zodoende in een vrij gunstige positie om te onderhandelen maar bij Vettel ligt de situatie enigszins anders. De viervoudige wereldkampioen lijkt al een paar jaar op de dool te zijn en vorig jaar heeft zijn jonge teamgenoot Charles Leclerc sterk gezaagd aan de poten van zijn stoel bij de Scuderia.

Volgens ‘Sky Italia’ zijn de contractbesprekingen tussen teambaas Mattia Binotto en Vettel begonnen na de uitgestelde GP van Australië. In tegenstelling tot het langdurige contract dat Leclerc al ondertekende zou het voor Vettel gaan om een eenjarige overeenkomst en moet de viervoudige wereldkampioen flink inleveren op financieel vlak.

Het hoeft geen uitleg dat Leclerc blij is met zijn meerjarig contract: “Ik kan me in de plaats stellen van Sebastian, bij mij was het de laatste twee jaar niet anders. Ik geloof echter niet dat dat hem zal destabiliseren. Hij is een sterke rijder en ik denk niet dat hij zich daardoor zal laten beïnvloeden.”

Toen Vettel in 2017 zijn contract tekende zag de wereld er nog anders uit. De toenmalige CEO Sergio Marchionne is ons helaas te vroeg ontvallen en Maurizio Arrivabene is ondertussen de wacht aangezegd door Mattia Binotto als teambaas.

Bovendien was Vettel toen de onbetwiste leider bij Ferrari en waren er geen echte concurrenten die einde contract waren, nu is Daniel Ricciardo bijvoorbeeld einde contract bij Renault.

Het zal afwachten worden of Vettel een eenjarig contract zal aanvaarden of zal hij andere oorden opzoeken? In de catacomben wordt hij al een tijdje gelinkt aan een eventuele overstap naar McLaren maar in Woking hebben ze met Norris en Sainz een uitstekende line up.

Det tijd brengt raad wordt wel eens gezegd…

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print