Sebastian Vettel zijn verlanglijstje voor 2021

Sebastian Vettel laat weten dat zijn toekomst zal afhangen van de nieuwe regels die er in 2021 zullen komen en om het Liberty Media wat makkelijker te maken heeft hij alvast een verlanglijstje opgesteld.


De Amerikaanse eigenaars van de Formule 1 zullen tijdens het raceweekend in de Verenigde Staten bekend maken hoe de sport er zal uitzien vanaf 2021. We mogen ons verwachten aan details over het budgetplafond en de nieuwe auto’s die er moeten voor zorgen dat het startveld wat meer aan mekaar gewaagd wordt.

Dat klinkt Vettel alvast als muziek in de oren want de huidige Formule 1 wordt overvleugeld door de drie grootste (kapitaalkrachtigste) spelers Mercedes, Ferrari en Red Bull. De viervoudige wereldkampioen maakt dit jaar soms een gelaten indruk en er duiken met regelmaat van de klok geruchten op dat hij de helm aan de wilgen wil hangen aan het einde van het seizoen.

Hij ontkent die geruchten ook nooit echt, hij wil weten wat de nieuwe reglementen zullen brengen alvorens hij een beslissing over zijn verdere F1-carrière neemt.

“We hebben gezien dat hoe langer de regels van kracht zijn, hoe dichterbij het veld bij elkaar komt,” vertelde Vettel aan Motorsport.com. “Dat geldt voor de top drie teams, maar dan is er nog steeds een grote kloof met de teams achter ons.”

“Je hebt de beste teams en de beste coureurs vooraan, ongeacht welke regels je volgt, maar het zal zeker leuker zijn als je iedereen dichter bij elkaar brengt. Ik hoop dat de uitkomst goed is voor de sport, want er moet iets gebeuren.”

“Iedereen geeft veel geld uit om een beetje beter te presteren. In zekere zin moet het wat eenvoudiger worden.”

“Er is altijd een dunne lijn tussen het behouden van het DNA van Formule 1 en proberen iedereen bij elkaar te houden.”

“Je wilt niet dezelfde auto’s voor iedereen met dezelfde motoren, want dat zou niet de Formule 1 zijn. Maar er moet iets gebeuren, want anders denk ik dat het heel moeilijk is om de toekomst en de toekomstige uitdagingen van de autosport onder de knie te krijgen,” besluit Vettel.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022