“Sebastian Vettel zou Charles Leclerc als teamgenoot levend proberen opeten”

Charles Leclerc die volgend seizoen voor Ferrari rijdt? Volgens Jacques Villeneuve mogen we dat overduidelijk vergeten en zal Ferrari gewoon voor een nieuw seizoen met Vettel en Raikkonen als rijdersduo kiezen.


Vanuit Italië komen er steeds meer berichten dat Ferrari van plan zou zijn om Kimi Raikkonen ook volgend seizoen in het team te houden. Volgens voormalig F1-piloot Jacques Villeneuve is dat ook de enige logische en juiste keuze voor Ferrari.

“Uiteraard, kijk naar het werk dat Raikkonen verricht,” vertelde Villeneuve tegenover Tom Clarkson in de F1-podcast ‘Beyond the Grid’. “Hij staat derde in het kampioenschap en is vaak sneller dan Vettel. Wanneer hij dat niet is, dan is hij misschien een tiende trager. Hij is van enorm groot belang wat betreft de ontwikkeling van de wagen.”

Indien Ferrari toch Leclerc als teamgenoot voor Vettel zou aanstellen dan zou het volgens Villeneuve niet goed zijn voor de jonge Monegask en zijn carrière.

“Het ganse team werkt geweldig nu. Plaats een jonge rijder naast Vettel en wat zou Vettel doen? Hij zou hem levend proberen opeten.”

“Ofwel probeert hij de jonge kerel naast hem te vernietigen, ofwel eindigt alles in tranen voor het team en zullen ze trager worden dan twee jaar geleden, wat uiteraard niet erg constructief is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen