Barrichello: “Herinner me niets meer van begrafenis Senna”

Komende zondag (1 mei) is het exact 22 jaar geleden dat Ayrton Senna zwaar crashte op het circuit van Imola. De Braziliaan overleefde het zware ongeval niet. De dood van Senna bereikte iedereen ter wereld en 22 jaar later staat de crash van Senna nog op het netvlies gebrand.

Rubens Barrichello, toen nog een opkomend talent als 21-jarige, blikt nog eens terug op de zware tijden tijdens de Grote Prijs van San Marino. De Braziliaan hielp met het dragen van de doodskist van Senna, maar verklaart tegenover Fox Sports dat hij zich niks herinnert van de begrafenis.

“Ik kan mij bijna niks meer herinneren van de begrafenis van Ayrton”, klinkt het bij Barrichello. “Ik droeg mee zijn kist, maar daar weet ik niets meer van. Ik kan het zien op de beelden, maar ik kan het me echt niet herinneren.”

Hoe kan je zoiets niet meer herinneren, kan u zich afvragen? Rubens Barrichello maakte tijdens de oefenritten van de GP van San Marino immers ook een zware klapper. De Braziliaan die toen voor Jordan uitkwam, raakte de bandenmuur en ging daarna een aantal keer over de kop. Barrichello liep daarbij een hersenschudding op.

Ook de crash kan Barrichello zich niet meer herinneren. “Het was een periode waarin ik naam wilde maken in de Formule 1. Ik herinnerde me nog dat de wagen niet deed wat ik wou en dat ik daarom crashte. Maar van de rest kan ik mij niks meer herinneren. Toen ik een aantal dagen later arriveerde in Sao Paulo, was Ayrton Senna overleden.”

Ayrton Senna liet het leven op de leeftijd van 34 jaar. De Braziliaan werd drie keer wereldkampioen en won in zijn carrière 41 Grote Prijzen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}