Sensoren gaan in Hongarije controleren of de baanlimieten gerespecteerd worden

De FIA zet in Hongarije een extra controlesysteem in om na te gaan of de rijders de baanlimieten van de Hungaroring respecteren.

Sinds de GP van Oostenrijk is er veel te doen geweest rondom het respecteren van de baanlimieten. In Oostenrijk werden de rijders gewaarschuwd dat ze absoluut de baanlimieten moesten respecteren, dit nadat enkele rijders hun wagen zwaar beschadigd hadden op de nieuwe kerbstones die op de Red Bull Ring aangebracht werden.

Op het circuit van Silverstone was er eveneens veel te doen over het respecteren van de baanlimieten. Tijdens de kwlaificatie werden verschillende rondetijden geschrapt, waaronder een voorlopige besttijd van Lewis Hamilton. Vervolgens waarschuwde de FIA de rijders voor het respecteren van de baanlimieten tijdens de race.

Ook in Hongarije zal er strikt toegezien worden op het respecteren van de baanlimieten. Er zijn op twee plaatsen rondom het circuit detectielussen geïnstalleerd die de wedstrijdleiding waarschuwen wanneer een rijder te breed gaat.

“In bochten nummer 4 en 11 zijn dubbele kerbstones geplaatst en werd het kunstgras verwijderd,” luidt het in een mededeling van de FIA. “De uitloopstroken achter de kerbstones liggen op dezelfde hoogte als de kerbstones, waardoor ze niet afschrikwekkend genoeg zijn.”

“Met dit in het achterhoofd hebben we detectielussen op 1,6 meter van de baanlimiet geïnstalleerd die ons waarschuwen wanneer een wagen met de vier wielen naast de baan gaat en dat op deze twee plaatsen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}