Sergio Perez droomt van overwinning tijdens zijn thuisrace: “Ik doe opnieuw mee”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In Austin slaagde Sergio Perez erin om opnieuw een stuk beter te presteren, al slaagde hij er niet in om mee te strijden voor de overwinning. Komend raceweekend hoopt Perez om te kunnen strijden voor de overwinning en zo geschiedenis te schrijven.

“Het verschil in Austin was veel kleiner dan dat het eruit zag, ” vertelde Perez op donderdag tegenover de media in Mexico. “Om de race als vijfde te finishen, ik denk dat we ons allemaal binnen één à twee tienden bevonden, we gingen gewoon tijdens de sprintrace de foute richting uit.”

Perez heeft naar eigen zeggen veel progressie geboekt door heel wat uren in de F1-simulator van Red Bull door te brengen alvorens hij naar Amerika ging.

“We hebben zeker en vast een mooie vooruitgang geboekt en we begrepen de data na enkele goede dagen werken in de fabriek,” aldus Perez. “We zijn erg in detail gegaan en we begrepen erg veel dingen.”

“We probeerden onze problemen te compenseren en we maakten de dingen daardoor erger. Ik denk dan ook dat ik opnieuw voor de overwinning ga kunnen strijden.”

Sergio Perez zou bijzonder graag de allereerste Mexicaan worden die zijn thuisrace in Mexico weet te winnen. Mocht Perez daarin slagen dan wordt hij meer dan ooit in zijn thuisland een levende legende.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023