Sergio Perez: “Dubbele opgave komt erg hard aan, een enorm dieptepunt voor Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull zakte als favoriet af naar het eerste raceweekend in Bahrein maar uiteindelijk verlaat het de golfstaat na een enorme mokerslag en met veel ontgoocheling. Ook bij Sergio Perez kwam de dubbele opgave bijzonder hard aan.

Na een snelste tijd op de laatste dag van de driedaagse test in Bahrein waren Max Verstappen en Red Bull favoriet voor het eerste raceweekend in Bahrein. Tijdens de kwalificatie incasseerden ze al een eerste opdoffer maar de echte opdoffer volgde pas tijdens het race.

Aan het einde van de race moesten Max Verstappen en Sergio Perez immers allebei opgeven door technische problemen. Nul punten een dramatisch begin van het nieuwe seizoen.

“Dit is zeer frustrerend,” aldus Perez. “Dit is een enorm dieptepunt voor ons team.”

“Het is een moeilijke start van het nieuwe seizoen haar maar het positieve is dat we snel zijn. We moeten het gewoon zien op te lossen, we moeten ervoor zorgen dat we betrouwbaarder zijn en de problemen begrijpen. We moeten ook wat snelheid zien te vinden zodat we dichter bij Ferrari zitten.”

Volgens Perez had hij een probleem met de brandstofpomp die volledig blokkeerde bij het ingaan van de eerste bocht van de laatste ronde.

“In de hairpin blokkeerde de achterkant van de wagen volledig,” aldus Perez. “Zo’n vijf ronden voor het einde detecteerde ik een probleem.”

“Ik wist dat het close zou worden om de finish te halen want het probleem werd ronde na ronde erger.”

“We dachten dat we het einde van de race zouden halen maar jammer genoeg was dat niet het geval. Het is een enorme teleurstelling voor het team want we wilden echt positief aan het seizoen beginnen. Dat was zeer belangrijk. Het zou geen ideaal resultaat geweest zijn maar op het podium finishen zou goed geweest zijn, het zou nog steeds een solide start van het seizoen geweest zijn.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023