Sergio Perez: “Ik dacht dat de banden het geen ronde meer zouden uithouden”

Sergio Perez wist in Turkije een tweede plaats uit de brand te slepen en boekt daarmee het beste resultaat sinds de formatie uit Silverstone als Racing Point door het leven gaat.


De man die nog niet zeker is of hij volgend jaar nog in de Formule 1 zal zijn bewees gisteren zijn waarde voor het team waar hij op het einde van dit seizoen zeven seizoenen aan de slag geweest zal zijn. Perez staat te boek als iemand die uitstekend banden kan sparen en dat was in Istanbul niet anders, de Mexicaan dook in de tiende ronde binnen voor intermediates en die brachten hem tot aan de finish.

“We zijn dit jaar een aantal keer dicht bij een podium gekomen, dus het is geweldig om nu te genieten van dit moment met het team,” aldus Perez op de officiële website van Racing Point.

“Het was een spannende en moeilijke race tot het einde toe. Ik probeerde de banden te verzorgen, op het juiste moment te pushen om de temperaturen in het juiste venster te houden en tegelijkertijd de baan te leren kennen.”

“Het is een geweldig resultaat en alles viel op zijn plaats voor ons. Toen ik over de streep ging, vertelde ik het team dat ik niet dacht dat de banden het nog een ronde konden uithouden! Ze trilden als een riet aan het einde. Het ging om het op de baan houden en het maken van de juiste beslissingen, wat we ook deden.”

“De sleutel tot succes was het beheer van de intermediates aan het begin en het einde van de tweede stint, het maakte een groot verschil.”

Perez geeft ook ruiterlijk toe dat er niet meer dan een tweede plaats in zat omdat Lewis Hamilton op een ander niveau presteerde.

“Lewis was vandaag op een ander niveau en toen hij eenmaal mij gepasseerd was, controleerde hij de race. Dus, tweede was het beste wat we konden bereiken en we deden geweldig werk om de Red Bulls en Ferrari’s achter te houden. Ik had er geen idee van dat Max me achterna zat door alle spray en het feit dat mijn spiegels beslagen waren. Ik zag hem gewoon breed gaan en dan verdwijnen.”

Tijdens de laatste bochten van de race dreigde Perez zijn tweede plaats nog mis te lopen maar Leclerc schakelde zichzelf uit in een ultieme poging om van een foutje van de Mexicaan te profiteren..

“Er was ook een gek einde aan de race met Charles! Ik maakte een klein foutje in bocht negen en hij kwam langs me heen, maar ik kon bij bocht elf terug naar voren komen en toen kwam Seb er ook nog door! We zijn allemaal blij met het resultaat van vandaag en het was een grote inspanning van het team. We gaan er vanavond van genieten!”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print