Sergio Perez: “Ik geloof in de wereldtitel!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn twee overwinningen tijdens het raceweekend in Azerbeidzjan is de Mexicaan Sergio Perez meer dan ooit gesterkt in zijn geloof dat hij kans maakt op de wereldtitel.

Zowel de sprintrace als de hoofdrace op zondag wist Sergio Perez op zijn naam te schrijven. Daardoor naderde Perez op Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel, een strijd waarvan hij zelf overtuigd is dat hij die kan winnen.

“Ik denk dat ik, met drie kinderen thuis, niet de wereld zou rondreizen als ik niet geloof dat ik wereldkampioen kan worden,” aldus Perez. “Ik werk richting dat doel.”

Perez is ook van mening dat hij zonder de problemen die hij kende tijdens het raceweekend in Australië nu aan de leiding zou staan van het kampioenschap.

“Je kan uiteraard erg veel uit de wagen zeggen maar ik denk dat het belangrijk is dat je op de baan presteert. Ik denk dat ik zonder de problemen die ik had tijdens de kwalificatie in Melbourne nu aan de leiding van het kampioenschap zou staan.”

“Ik strijd voor het kampioenschap maar ik besef ook dat er nog een erg lange weg af te leggen is. Ik moet dan ook rustig blijven en blijven presteren.”