Sergio Perez: “Ik zag een opportuniteit en ging voluit voor de overwinning”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor Sergio Perez en het Mexicaanse thuispubliek draaide de GP van Mexico uit op een grote teleurstelling. Het kwam immers tot een aanrijding tussen Sergio Perez en Charles Leclerc waarna Perez moest opgeven. Perez ging naar eigen zeggen voor een kans in de eerste bocht en wilde gisteren voor niets anders dan de overwinning gaan.

“Ik had een ongelooflijke start, het gat was er, en om eerlijk te zijn zou ik teleurgesteld zijn geweest mocht ik van waar ik startte gewoon op het podium zou gefinisht zijn wetende dat ik een kans had op de overwinning en deze niet nam.”

“Ik had een eer goede start en ik dacht alleen maar aan het winnen van de race. Ik wou niet gewoon op het podium staan. Ik ben twee jaar op rij op het podium gefinisht.”

“Ik zag een opportuniteit en ik ging ervoor. Achteraf bekeken nam ik het risico, maar mocht het gelukt zijn dan zou ik als eerste uit de eerste bocht zijn gekomen.”

Volgens Perez was de aanrijding met Leclerc een raceincident. 

“Er was geen ruimte voor drie wagens, het was een raceincident,” aldus Perez. “Ik had niet verwacht dat Charles zo laat zou remmen aangezien zijn wagen in het midden zat.”

“Hij had veel minder marge dan Max, die langs de binnenkant zat, en ik was degene die als laatste kon remmen omdat ik aan de buitenkant zat.”

Voor de Mexicaanse fans was de opgave van Sergio Perez uiteraard een serieuze domper op de feestvreugde. De Mexicaanse fans bleven echter wel talrijk in de tribunes zitten om de rest van de race te zien.

“Ja, het doet de fans veel pijn maar ik kan zeggen dat ik absoluut alles heb gegeven,” begrijpt Perez de ontgoocheling van het thuispubliek. “Misschien als ik op het podium was gefinisht wetende dat ik de race had kunnen winnen …”

“Het is erg jammer voor de mensen want ik wou hen niets minder dan de overwinning geven.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023