Sergio Perez na opnieuw een dramatisch slechte kwalificatie: “Het was een complete ramp”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Amper enkele dagen na de officiële bekendmaking van zijn contractverlenging bij Red Bull incasseerde Sergio Perez een serieuze opdoffer. Opnieuw was er immers een teleurstellende kwalificatie waarbij Perez al in Q1 werd uitgeschakeld.

“Het was een complete ramp,” vertelde Perez na afloop tegenover het officieel F1-kanaal. “Ik kon gewoon geen grip krijgen.”

“Ik denk dat het voor veel wagens een zeer vreemde opwinding was. Ik slaagde er gewoon niet in om de banden aan de praat te krijgen. Er was erg veel tijd nodig om de banden aan de praat te krijgen.”

“Het was een complete ramp. Toen we aan het einde op de baan gingen slaagden we er gewoon niet in om een goed rondje voor elkaar te krijgen.”

Volgens Perez veranderde het gedrag van zijn wagen serieus tussen de laatste oefensessie en de kwalificatie die onder enigszins koelere omstandigheden plaatsvond.

“Het belangrijkste probleem was de achterkant van de wagen. Die voelde slechter aan,” aldus Perez. “We moeten dat bekijken en zien te begrijpen wat de oorzaak daarvan is, de wagen functioneerde niet goed.”

“Achteraf bekeken hadden we bepaalde dingen anders kunnen doen maar uiteindelijk ontbrak het ons aan snelheid, zo simpel is het.”

“Er zijn enkele fundamentele problemen die we moeten aanpakken en zien te begrijpen, we moeten ervoor zorgen dat we verbeteren voor de komende races.”

Perez was uiteraard ook zelf niet tevreden met het behaalde resultaat. Een uitschakeling in Q1 is niet iets om vrolijk van te worden, zeker met zijn pas getekende contractverlenging in het achterhoofd.

“Ik ben boos op mezelf. We zijn een team en we beleven geen ideale tijd maar we focussen ons volledig op de race en hopelijk slagen we erin om wat punten te behalen,” vertelt Perez. “De weersomstandigheden kunnen ons wat helpen, het kan de dingen wat minder voorspelbaar maken en we zullen zien wat we met de strategie kunnen doen.”