Sergio Perez: “Nieuwe teamgenoot moet respectvol zijn en de juiste mentaliteit hebben”

Het was de laatste tijd erg druk bij Force India. Na eerdere perikelen over een verlengd verblijf van Sergio Perez, zag het nu Nico Hülkenberg naar Renault vertrekken. Perez, die wel bleef, heeft een duidelijk idee over welk profiel de vervanger van Nico Hulkenberg moet hebben.

Manor-rijders Esteban Ocon en Pascal Wehrlein lijken de grootste kanshebbers voor het tweede zitje. Beide jonge wolven toonden dit seizoen al over het nodige talent te beschikken, maar hebben nog niet veel ervaring.

“Op zich is dat geen probleem”, zegt Perez. “De rijder naast mij moet snel zijn en mij pushen. Ik wist bij Nico (Hulkenberg) dat als ik geen perfecte kwalificatieronde zou rijden, hij voor mij op de grid zou staan. Die competitie heeft mij en het team geweldig verbeterd. Het belangrijkste is dat de nieuwe rijder de juiste attitude heeft en hij snelheid toont.”

En wie het dan uiteindelijk wordt maakt weinig uit voor Perez.

Het zitje bij Force India is het beste dat er nog beschikbaar is. Er gaan dus heel wat rijders naar hier willen komen. Dat is positief voor het team”, vertelt Perez. “En als ze iemand kiezen dan gebeurt dat na een grondige analyse. Ik kijk dus uit naar wie mijn teamgenoot wordt.”

“Zelf heb ik geen voorkeur”, gaat Perez verder, die vooral respect binnen het team belangrijk vindt. “We moeten geen beste vrienden zijn. Nico en ik waren dat ook niet. Maar we hadden een relatie gebaseerd op respect en dat werkte.”

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022