Sergio Perez: “Onbegrijpelijk dat stewards de crash met Kevin Magnussen niet onderzoeken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste ronde van de GP van Monaco kwam het tot een erg zware crash waarbij Sergio Perez, Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg betrokken raakten. Opmerkelijk genoeg besloten de stewards om de crash niet te onderzoeken en daar stelt vooral Perez zich vragen bij.

De wagen van Sergio Perez werd tot schroot herleid en ook beide Haas F1-bolides raakten ernstig beschadigd. De meningen over wie nu meer plaats hadden moeten laten waren verdeeld onder zowel F1-experts, journalisten alsook de rijders zelf. En toch volgde er geen onderzoek van de stewards.

“Het was de eerste ronde. Ik verloor een positie aan één van de RB-wagens en het is overduidelijk de eerste ronde, het is belangrijk om je in de juiste positie te bevinden want als dat niet het geval is dan ga je automatisch verliezen,” blikt Perez terug op de start van de race.

“Ik kwam uit de bocht. Wanneer je naar mijn onboard-beelden kijken dan is er geen moment waarop je Kevin ziet. Ik was enorm verrast dat hij op dat punt gewoon volgas bleef gaan want het was echt onnodig. We hadden enorm veel schade, dat was een zeer gevaarlijk incident.”

Toch besloten de stewards om de zware crash niet te onderzoeken, iets waar Perez het niet eens mee is.

“Ik ben zeer teleurgesteld dat ze dit niet onderzoeken want het was een erg zware crash,” aldus Perez. “Mijn wagen is volledig vernield, ik heb enorm veel schade.”

“Ik heb echter vertrouwen in mijn team, dit was een moeilijk raceweekend maar we zullen zeer sterk terugkeren.”

Vooral Kevin Magnussen zal blij zijn geweest dat de crash niet onderzocht werd. Magnussen heeft momenteel immers tien strafpunten achter zijn naam staan. Mocht Magnussen bestraft zijn geweest en twee strafpunten extra gekregen hebben dan zou een race schorsing gevolgd hebben.