Sergio Perez op het podium: “Ongelooflijk”

Sergio Perez was dolblij na het behalen van een “ongelooflijke podiumplaats”.

Tijdens de derde oefensessie crashte Perez waardoor zijn wagen hersteld moest worden en hij een nieuwe versnellingsbak moest krijgen. Perez reed vervolgens een indrukwekkende kwalificatie waarbij hij de tweede tijd neerzette.

Door de nieuwe versnellingsbak moest Perez echter een gridpenalty van vijf plaatsen ondergaan. Perez startte daardoor van op de zevende plaats maar reed na een ijzersterke race richting het podium. In de slotronden ging hij immers nog Kimi Raikkonen voorbij, waardoor hij als derde op het podium mocht staan.

“Ik wist dat een podiumplaats vandaag mogelijk was, maar het was wel zeer moeilijk,” aldus Perez. “Ik moest er zeer hard voor werken. We deden een ongelooflijke goede eerste ronde waarbij ik voorbij de Williams en Toro Rosso reden,” zei Perez na de F1-race in Baku.

Zijn late eerste pitstop tijdens een strategie met slechts één pitstop was volgens Perez cruciaal voor het behalen van zijn podiumplaats.

“De eerste stint was enorm zwaar. De eerste ronden had ik last van graining. Laat ons zeggen dat ik niet panikeerde en geen pitstop maakte omwille daarvan, zeker niet toen verschillende andere rijders, waaronder Kimi, een pitstop maakten. We besloten om langer buiten te blijven, tot ronde 15. Het was cruciaal voor de rest van mijn race,” besluit Perez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}