Sergio Perez reageert: “Ik heb het verkloot, maar ik maak me geen zorgen over mijn toekomst”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije dagen gonst het van de geruchten over de toekomst van Sergio Perez. De Mexicaan kende gisteren opnieuw een ontgoochelende kwalificatie, wat niet zal bijdragen aan het vertrouwen maar Perez maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen over zijn toekomst.

Volgens de geruchten zou Sergio Perez ondanks zijn contractverlenging met twee jaar dringend zijn niveau moeten opkrikken en betere resultaten behalen, anders dreigt de Mexicaan zelfs al tijdens het huidige seizoen vervangen te worden. De kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië was alvast geen succes want Perez spinde in de grindbak en moet straks van op P19 aan de race beginnen.

“Ja, uiteraard,” antwoordde Perez op de vraag of hij er vertrouwen in heeft dat hij zijn racezitje kan behouden. “Ik heb een contract met het team en zal voor de ommekeer zorgen.”

“Het is niet iets dat me afleidt ofzo. Ik wil gewoon mijn niveau opnieuw behalen en me op belangrijke dingen focussen. Ik ben volledig gefocust op mijn job, wat morgen (zondag) presteren is. Ik moet aan niets anders denken.”

“Het meeste maak ik me zorgen over mezelf. Ik wil mijn niveau zo snel mogelijk opnieuw behalen, vervolgens wil ik me volledig focussen op mijn vormpeil.”

“Ik probeer gewoon oplossingen te vinden. Ik denk dat we vooruitgang boeken. We moeten gewoon enkele tienden zien te vinden en het leven ziet er dan helemaal anders uit, terug waar we tijdens het begin van het jaar ons bevonden.”

“Dus laat ons rustig blijven en focussen op de race op zondag. Maar het is een lang jaar. Ik zit al lang genoeg in deze business om exact te weten wat ik moet doen en hoe ik voor de ommekeer kan zorgen, ik zal niet opgeven. Ik zal voor de ommekeer zorgen.”

Over zijn spin tijdens Q1 en het in de grindbak belanden had Sergio Perez het volgende te zeggen.

“Ik probeerde de banden op te warmen terwijl ik door bocht 9 ging en ik schakelde naar beneden en verloor de achterkant van de wagen waarna ik van de baan ging. Koude banden en wat water naast de baan zorgde ervoor dat ik in de grindbak belandde,” aldus Perez. “Ik kon de wagen niet stoppen, ik kon niet rechtdoor gaan, het was een spijtig incident. Het leek redelijk nat bij het ingaan van de bocht en op de witte lijn was het redelijk glad.”

“Helaas was ik waarschijnlijk de eerste die op slicks door die bocht ging, koude banden, alles gecombineerd zorgde dat voor het resultaat. Zelfs twintig minuten later was het nog steeds een tricky bocht.”

“Maar los daarvan, ik kijk naar mezelf, ik heb het verkloot vandaag. Morgen is een nieuwe dag.”