Sergio Perez: “Ze gaan echt het zoontje niet ontslaan als Sebastian Vettel komt”

Volgens de Mexicaanse F1-piloot is het duidelijk wie er bij het Racing Point F1 team plaats zou moeten maken indien Sebastian Vettel in 2021 daar zou komen racen.


Tijdens het voorbije raceweekend in Hongarije namen de geruchten en speculaties over een mogelijke overstap van Sebastian Vettel van Ferrari naar het Racing Point F1 team toe. Vettel gaf zelfs toe ‘losse gesprekken’ te voeren met de renstal die volgend jaar wordt omgedoopt tot het Aston Martin F1 team.

Teambaas Otmar Szafnauer reageerde door te zeggen dat Sergio Perez en Lance Stroll voor 2021 allebei een contract hebben maar echt uitsluiten dat Vettel één van beide rijders zou vervangen deed hij niet.

Volgens de Mexicaan Sergio Perez is het echter duidelijk, als Vettel naar het Racing Point F1 team komt zal hij plaats moeten maken voor de Duitser. Zijn teamgenoot Lance Stroll is immers de zoon van de eigenaar.

“Indien er iemand zou moeten vertrekken dan denk ik dat die keuze duidelijk is,” aldus Perez tegenover het Spaanse ‘Movistar+ F1’.

“Ik ben zelf ook een vader, ik zou mijn zoon niet buiten smijten. Er is verder niet veel dat ik kan zeggen. Er zijn heel wat geruchten. Langs mijn kant blijft alles hetzelfde, ik heb een contract bij het team.”

Maar net als de meeste andere contracten van F1-piloten bevat ook het contract van Sergio Perez een exitclausule. Noem het een creatief achterpoortje waarmee een contract vaak vroegtijdig beëindigd kan worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023