Shell over onderzoek bij Ferrari: “We hebben niet te verbergen”

Shell heeft gereageerd op de onderzoeken die de FIA onder meer bij Ferrari heeft verricht tijdens het raceweekend van de GP van Canada.

De FIA onderzocht tijdens het raceweekend in Canda de wagens van onder meer Mercedes en Ferrari omdat het vermoeden bestond dat er via een alternatief circuit bijkomende brandstof tot bij de motor zou gebracht worden, wat uiteraard tot betere motorprestaties zou leiden. Uiteindelijk werd er door de FIA echter niets vreemd gevonden.(Lees: FIA: “Mercedes en Ferrari hebben niet vals gespeeld”.

In de aanloop naar de GP van België, waarvan Shell hoofdsponsor is, reageert Shell nu op de onderzoeken die in Canada werden verricht. Shell heeft naar eigen zeggen niets te verbergen.

“De FIA startte een onderzoek omdat het illegaal is om brandstof naar de motor te leiden zonder dat die langs de fuel sensor passeert,” aldus Guy Lovett, de technology manager van Shell die voor Ferrari werkt, tegenover Autosport. “Indien je componenten van de brandstof in de olie zou verwerken dan zou je die ook naar de verbrandingskamer van de motor kunnen brengen, aangezien er altijd wel wat olie tot daar loopt. Het is echter maar de vraag in welke mate dit de prestaties verbetert.”

“Het is echter een grijze zone en duidelijk iets dat de FIA wil onderzoeken en afhandelen.”

“We zijn tevreden dat we op een goede manier hebben kunnen samenwerken met de FIA en zijn er zeker van dat de regels op een juiste manier gehanteerd worden,” aldus Lovett. “We hebben niets te verbergen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}