Silverstone bevestigt plannen voor twee F1-races achter gesloten deuren

De plannen om twee F1-races op het circuit van Silverstone te organiseren worden steeds concreter, zo bevestigde de circuitdirecteur van Silverstone.


Nadat er de voorbije weken al speculaties waren ontstaan over het eventueel organiseren van meerdere races op verschillende F1-circuits, waaronder het circuit van Silverstone, lijken die plannen nu ook daadwerkelijk verwezenlijkt te zullen worden.

Stuart Pringle, directeur van het circuit van Silverstone, bevestigde tegenover ‘The Guardian’ immers dat er plannen zijn om twee races op het Britse circuit te organiseren.

“De F1 werkt erg hard aan een oplossing voor het kampioenschap,” aldus Pringle tegenover ‘The Guardian’.

“We staan op regelmatige basis in contact met hen en er is ons gevraagd of we twee races kunnen organiseren en of ze achter gesloten deuren kunnen doorgaan. We hebben daar overtuigend en positief op geantwoord. We staan open om alles te bekijken.”

Even waren er geruchten dat er ‘omgekeerde’ races zouden kunnen plaatsvinden maar uit veiligheidsoverwegingen lijkt zoiets niet te gaan gebeuren. De circuits zijn immers door de FIA gehomologeerd in een bepaalde richting en in de omgekeerde richting zouden er op heel wat vlakken veiligheidsproblemen zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner