Silverstone staat in 2010 op de F1-kalender

Voormalig wereldkampioen Lewis Hamilton is tevreden over het feit dat de zogenaamde British Racing Drivers Club (BRDC) heeft bekendgemaakt dat het circuit van Silverstone dan toch op de kalender van 2010 staat.
Maandagochtend maakte de BRDC bekend dat Silverstone in 2010 dan toch een Grand Prix zal mogen organiseren. In eerste instantie zou Silverstone nog vervangen worden door het circuit van Donington maar daar kwamen de organisatoren dan weer met diverse problemen in aanraking. We mogen trouwens toch wel stellen dat deze organisatie bij Bernie Ecclestone serieus de keel begon uit te hangen nadat eerdere afspraken simpelweg werder genegeerd.

Bij de Britse supporters zal een GP op Silverstone alvast beter zijn dan helemaal geen GP in eigen land want daar wist Ecclestone op een bepaald ogenblik toch mee dreigen. Lewis Hamilton is alvast zeer tevreden over het feit dat men de Britse GP toch nog kon verzekeren van een plaatsje op de kalender voor 2010. Waarschijnlijk denkt Ecclestone stiekem wel hetzelfde aangezien ook hij de Britse nationaliteit draagt.

“Het is geweldig om te vernemen dat we in 2010 toch nog op het circuit van Silverstone kunnen racen en dat de Britse supporters daardoor hun GP in eigen land blijven behouden. Silverstone beschikt over een atmosfeer die met geen geld te betalen valt en persoonlijk heb ik er veel herinneringen aan. In 2006 won ik er beide races in de GP2 om vervolgens in 2007 al vanaf de pole in de F1 te kunnen vertrekken”

“Al deze sucessen zijn grotendeels te danken aan het publiek dat aanwezig was op het circuit. Ik denk dat de Britse supporters trouwens de beste supporters ter wereld zijn en volgens mij zullen ze deze beslissing alvast als hun kerstcadeau zien. Zelf kan ik alvast niet wachten om aan de race zelf te beginnen die pas in 2010 zal plaatsvinden. Jenson en ik zullen beiden de Britse vlag verdedigen en uiteraard zullen we er ook alles aan doen om de race te winnen”, zo vertelde Lewis Hamilton in een reactie op de bekendmaking.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}