Slechts 82 centimer verschil tussen Rosberg en Hamilton

Slechts 13 duizendsten bedroeg tijdens de kwalificatie het verschil tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Voor Mercedes was dat een reden om de rekenmachine boven te halen.

Rosberg deed tijdens de kwalificatie 1.30.647 over een rondje op het circuit van Suzuka, teamgenoot Lewis Hamilton had er 1.30.660 voor nodig. Allebei supersnel maar het minieme verschil van 13 duizendsten besliste over wie al dan niet morgen van op de polepositie mag vertrekken.

Mercedes haalde naar aanleiding van het minieme verschil de rekenmachine boven en begon aan het nodige rekenwerk om te verduidelijken hoe klein het verschil wel was. Een rondje Suzuka is goed voor zo’n 5,8 kilometer, wat doet besluiten dat het verschil tussen Rosberg en Hamilton te vergelijken is met amper 82 centimeter.

“Wat een fantastische kwalificatie,” zei Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff in een reactie. “Het was een sessie die aantoont hoe goed rivaliteit tussen twee rijders kan zijn. In Singapore had Nico de bovenhand tijdens de kwalificatie, in Sepang was het Lewis, en nu zijn ze echt aan elkaar gewaagd.”

“Ze blijven elkaar naar nieuwe hoogtepunten pushen, net zoals ze ook het maximale uit de wagen halen. Ik kijk al uit naar morgen, de race wordt ongetwijfeld erg close.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022