Sommige F1-piloten vonden één keer ‘knielen’ genoeg, Hamilton wil de anderen overtuigen

Net als tijdens de eerste race van het seizoen werd ook tijdens de GP van Stiermarken een moment ingelast om de F1-piloten te laten ‘knielen’ als teken van de strijd tegen racisme. Er begint echter steeds meer verdeeldheid te ontstaan onder de F1-piloten over deze symbolische actie.


Voor de tweede race op rij werd er door een deel van de F1-piloten voorafgaand aan het begin van de race ‘geknield’ als symbolisch teken tegen racisme. Opnieuw droegen alle rijders een t-shirt met een boodschap tegen racisme, maar opnieuw ook knielden niet alle F1-piloten.

Meer zelfs, een deel van de F1-piloten vond dat één keer knielen tijdens de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen voldoende was. Dat bleek alvast uit de rijdersbriefing voorafgaand aan het raceweekend maar Lewis Hamilton wil dat de strijd verder wordt gezet.

“Voor mensen met een kleur geldt dat hun leven gedurende een lange tijd, honderden jaren, minder belangrijk leek te zijn,” aldus Hamilton tegenover de ‘BBC’.

“Het is een kwestie van te proberen doordringen tot de mensen, dit omdat sommige mensen een muur opwerpen, een barrière opwerpen.”

Hamilton liet vervolgens ook verstaan dat de jonge F1-piloten hierin een belangrijke rol voor de toekomst te vervullen hebben omdat ze veel mensen kunnen bereiken en Hamilton zelf niet voor eeuwig in de sport actief zal zijn.

De zesvoudig F1-kampioen zou persoonlijk het gesprek aangegaan zijn met de rijders die vorige week en ook deze week niet knielden, net als de rijders die liever niet opnieuw wensten te knielen.

“Ik heb één op één gesprekken proberen voeren met de rijders de verkozen om te blijven staan. Sommigen vinden de Black Lives Matter-beweging te politiek en ik heb hen gezegd dat ik de politieke kant niet steun. Het gaat bij mij om de mensenrechten,” besloot Hamilton.

Toch lijkt er ondertussen steeds meer weerstand te komen tegen de ‘symbolische knieval’, ook dus van rijders die wel tijdens de eerste race knielden. Opvallend daarnaast was ook dat net op het moment dat er geknield werd, de tv-beelden overgingen op het spektakel van Red Bull in de lucht.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner