Speciale ‘Rusland-helm’ van Daniil Kvyat door de FIA verboden

Daniil Kvyat mag het speciale helmdesign voor zijn thuisrace niet gebruiken, dat raakte vandaag bekend.


De Russische Toro Rosso-rijder had voor zijn thuisrace een speciale helm laten ontwerpen maar de Rus botst nu tegen een ‘nee’ van de FIA. Er bestaat immers een regel die stelt dat F1-piloten op één race na steeds met ‘hetzelfde’ helmdesign moeten rijden.

Heel wat rijders maken van die uitzondering gebruik om tijdens één race met een speciaal helmdesign te racen zoals bijvoorbeeld Max Verstappen die met een ‘oranje’ helm reed tijdens de GP van België.

Daarnaast reed Verstappen echter ook met een ‘gele’ helm in Oostenrijk maar dat was volgens de FIA alleen maar een andere ‘inkleuring’ en niet een compleet ander helmdesign.

Daniil Kvyat reed in Italië reeds met een helm waarin onder andere een ‘Italiaanse tricolore’ werd verwerkt en daardoor krijgt de Rus nu van de FIA tijdens zijn thuisrace niet de toestemming om met zijn ‘Russisch’ helmdesign te rijden.

Kvyat vind de beslissing van de FIA belachelijk, onder andere omdat heel wat andere rijders dit seizoen al met meer dan één extra helmdesign hebben gereden. Volgens de FIA waren de wijzigingen daarbij echter zeer beperkt.

Dit bericht bekijken op Instagram

A special helmet design for Italian GP ! ߇ΰ߇¹

Een bericht gedeeld door Daniil Kvyat (@danydk1) op


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022