“Spygate zal samenwerking tussen McLaren en Mercedes niet beïnvloeden”

In zekere zin was het ‘spygate-schandaal’ het begin van het einde in de nauwe samenwerking tussen McLaren en Mercedes tussen 1995 en 2014. Wat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff betreft zal ‘spygate’ geen invloed hebben op de toekomstige samenwerking.


Vorige week werd het nieuws wereldkundig gemaakt dat McLaren en Mercedes weer zullen gaan samenwerken. Tijdens hun eerste periode was de formatie uit Woking de fabrieksformatie van Mercedes maar vanaf 2021 worden ze dus gewoon een klantenteam.

De combinatie McLaren-Mercedes is succesvol gebleken maar het ‘spygate-schandaal,’en de honderd miljoen euro boete die dat met zich meebracht, is toch een smet op de het blazoen en onrechtstreeks ook de oorzaak van hun scheiding.

Mercedes kwam vanaf 2010 met een fabrieksteam aan de start en domineert sinds het hybridetijdperk de Formule 1 op bijna ongeziene wijze. McLaren verging het een heel pak minder en na een mislukte samenwerking met Honda, en een moeilijke start als klantenteam van Renault, lijken ze de weg naar boven weer gevonden te hebben.

Op de vraag of ‘spygate’ nog een invloed zal hebben op de toekomstige samenwerking tussen McLaren en Mercedes antwoordt Toto Wolff dat dat voor beide partijen een afgesloten hoofdstuk is.

“Ik denk dat het een donkere tijd is geweest voor McLaren en Mercedes,” zei Toto Wolff.

“Het kostte ons beiden behoorlijk wat geld om de acties van een paar enkelingen te compenseren.”

“In dit opzicht zijn er helemaal geen negatieve gevoelens. We hebben het achter ons gelaten.”

“We zijn nu 12 jaar later, het heeft geen enkele rol gespeeld bij de beslissing.”

Wolff wou ook nog benadrukken dat deze nieuwe samenwerking helemaal geen voorbode is om McLaren opnieuw het fabrieksteam van Mercedes te maken. Het legendarische merk met de ster is helemaal geëngageerd met haar eigen fabrieksteam.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022