Steeds meer aanwijzingen dat GP van Australië waarschijnlijk niet zal doorgaan

Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat de eerste race van de F1-kalender 2021, de GP van Australië, niet op de geplande datum zal doorgaan.


Op 21 maart moet met de GP van Australië normaal de eerste race van het nieuwe F1-seizoen verreden worden maar net als vorig jaar dreigt de race niet te zullen doorgaan. Reden hiervoor is zoals verwacht de pandemie met het coronavirus.

Vorig jaar werd het raceweekend in Melbourne vlak voor aanvang van de eerste oefensessie geannuleerd. Voor de organisatie kwam dit hard aan, zeker na alle tijd en energie die was gestoken in het zo goed mogelijk coronaproof organiseren van het evenement.

Toen de F1-kalender 2021 werd voorgesteld was het opvallend dat Australië opnieuw helemaal vooraan op de kalender stond. Met een bomvolle kalender en het coronavirus COVID-19 dat zich nog steeds ernstig verspreid werd er al vanuit gegaan dat er mogelijk aanpassingen aan de kalender zouden moeten plaatsvinden.

Australië lijkt nu net als vorig jaar meteen het eerste slachtoffer te worden. Nadat eerder al ‘Auto Motor und Sport’ en ‘Racefans’ berichtten dat de race waarschijnlijk niet zal doorgaan, voegt nu ook ‘Motorsport.com’ zich in dat rijtje.

Belangrijke graadmeter zal het Australian Open tennistoernooi zijn dat normaal gesproken van 8 tot 21 februari plaatsvindt. Feit is wel dat de GP van Australië een straatrace is en dat daarvoor heel wat aanpassingen moeten gebeuren aan het Albert Park in Melbourne.

Naast materieel en inzet van mensen vergt dit ook financieel een serieuze investering en het ziet er niet naar uit dat de organisatie een tweede keer wil meemaken dat alles wordt opgezet om de race niet te kunnen zien doorgaan.

De deadline voor het beginnen opzetten van alle tribunes en faciliteiten ligt normaal op eind deze maand. Mogelijk wordt deze eventueel verschoven naar begin februari. Dan is er immers meer duidelijkheid over het al dan niet kunnen doorgaan van de Australian Open.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022