Steeds meer vraag naar ontslag Mosley

Nadat eerder al enkele nationale autosportbonden opriepen om Mosley te ontslaan als president van de FIA lijken nu de ex- Formule 1 rijders aan de beurt.

Mosley raakte vorige week verwikkeld in een prostitutieschandaal met nazi bijklank, die aan het licht kwam door een artikel in the News of the World.

Onze landgenoot en ex-Grote Prijs winnaar Jacky Ickx gaf vandaag aan dat hij ookliever zou hebben dat Mosley opstapt.

"Mosley kan niet doorgaan als vertegenwoordiger van een organisatie. Ik vind het spijtig want hij was een goede president."

Ook voormalig wereldkampioen Niki Lauda wil Mosley ontslag zien nemen.

"Als Max even nadenkt zonder de invloed van z’n emoties kan hij maar tot 1 conclusie komen en dat is aftreden."

De Britse krant The Times pakte vandaag uit met een artikel waarin Mosley alweer niet te positief naar voor komt. De FIA president zou het voorbije weekend met Bernie Ecclestone hebben gebeld naar aanleiding van een brief die de kroonprins van Bahrein gestuurd had. Daarin liet hij verstaan dat Mosley niet welkom was tijdens de Grote Prijs van Bahrein. Een razende Mosley zou het ene verwijt na het andere over het land en de kroonprins geroepen hebben door de telefoon, zonder te weten dat de kroonprins zelf naast Ecclestone zat. Die hoorde naar het schijnt alles. Even later belde Mosley met z’n verontschuldigingen.

Moeilijke tijden voor de 67-jarige Brit, die verder geen aanstalte maakt om z’n functie op te geven.