Stefan GP hoopt deze week goedkeuring te krijgen

Zoran Stefanovich blijft het herhalen. “Wij staan aan de start in Bahrein.” De Serviër is er heilig van overtuigd dat zijn team nog aanvaard zal worden door de FIA. Het is natuurlijk waar dat de situatie bij US F1 er zeker niet rooskleurig uitziet.
“We zijn aan het wachten tot er iets gebeurt, want het duurt niet lang meer voor het seizoen van start gaat. Als we op tijd in Bahrein willen zijn moeten we woensdag vertrekken. We hopen tegen dan iets geregeld te hebben.” De teambaas van Stefan GP kan er mee leven om later te debuteren, maar blijft de eerste grote prijs als een doel zien.

De S-01 zou zijn debuut maken zodra Stefan GP GP2-banden had maar die plannen vielen in duigen. Omdat het team ook geen startbewijs in de GP2 heeft laat de FIA Bridgestone niet toe GP2-banden te leveren.

“We kunnen ook gebruikmaken van gelijkwaardige banden van andere leveranciers, maar nemen liever geen risico’s op het gebied van veiligheid.”

Over de rijders heeft Stefanovich nog het volgende te zeggen: “Met Jacques Vileneuve is zo goed als alles al in orde. We hebben alleen nog een handtekening nodig. Dat hopen we de in volgende dagen geregeld te krijgen.”

Maar nu de geruchten de ronde doen dat Bruno Senna’s zitje bij Campos toch niet zo veilig is, kan het natuurlijk ook zijn dat de wereldkampioen van 1997 aast op dat zitje. Van US F1 weten we dat ze nog geen wagen hebben en dat de financiële toestand niet om over naar huis te schrijven is. Als Stefan GP nog een plaats op de grid krijgt is het dus waarschijnlijk die van het Amerikaanse team. Ook bij Campos Meta blijft het stil na de overname door Carabante, maar daar zou de ontwikkeling al verder staan als die van US F1.

Door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}