Stefano Domenicali: “De Formule 1 zal nooit iemand de mond snoeren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

F1-baas Stefano Domenicali heeft gereageerd op het standpunt dat de FIA onlangs heeft ingenomen met betrekking tot het uiten van politieke boodschappen. Domenicali laat echter verstaan dat de Formule 1 nooit iemand de mond zal snoeren.

De FIA heeft onlangs haar sportief reglement aangepast waarin gesteld wordt dat politieke, religieuze en persoonlijke statements niet toegelaten zijn, tenzij ze op voorhand met de FIA werden afgetoetst. F1-baas Stefano Domenicali toont naar eigen zeggen begrip voor het standpunt van de FIA maar verwacht niet dat rijders in de Formule 1 de mond gesnoerd zullen worden.

“De Formule 1 zal nooit iemand de mond snoeren,” aldus Domenicali. “Iedereen wil praten. Het is dan ook goed om een platform te hebben waar men kan zeggen wat men wil. Door de positie van onze sport hebben we een enorme kans, de F1 is steeds meer mondiaal, multicultureel en meerwaardig.”

Volgens Domenicali moet er dus ruimte zijn om boodschappen te verkondigen maar moet er ook een soort van ‘overwaking’ zijn om mistoestanden te voorkomen.

“Ik denk dat de FIA zal verduidelijken wat er gezegd is. Ik ben ervan overtuigd dat de FIA hetzelfde standpunt als de Formule 1 zal innemen. De FIA maakt echter deel uit van een Olympische federatie waardoor er bepaalde protocollen zijn waaraan de FIA zich moet houden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print