Stefano Domenicali: “Extra races op F1-kalender 2023 die begin oktober wordt verwacht”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

F1-baas Stefano Domenicali heeft gisteren tijdens een call met investeerders van F1-eigenaar Liberty Media een tipje van de sluier gelicht wat betreft de F1-kalender 2023.

Al weken aan een stuk gonst het van de geruchten over de F1-kalender voor volgend jaar. Monaco, Frankrijk en België staan ter discussie maar de grote vraag is ook hoeveel races er op de F1-kalender 2023 zullen staan.

Op de F1-kalender van dit jaar stonden oorspronkelijk 23 races maar gezien het wegvallen van Rusland werd de F1-kalender 2022 herleid naar 22 races. Domenicali lichtte tijdens de call van gisteren alvast een tipje van de sluier voor volgend jaar.

“We willen op de juiste manier een balans vinden wat betreft efficiëntie terwijl we rond de wereld reizen, waarbij we de noodzaak zien om van maart tot november rondom de wereld te reizen,” aldus Stefano Domenicali die daarmee ook lijkt aan te sturen op een geografische herschikking zodat de kalender er in 2023 wat de indeling van de race betreft opmerkelijk anders kan uitzien.

De Formule 1 wil haar ecologische voetafdruk reduceren en dan kan je maar moeilijk verantwoorden dat je van Europa het volledige F1-circus naar Canada verhuist voor slechts één race om vervolgens meteen terug te keren naar Europa.

Ook wat het aantal race betreft liet Domenicali al voorzichtig in de kaarten kijken zonder definitieve details te onthullen. Het ziet er naar uit dat we waarschijnlijk 23 of 24 races zullen krijgen.

“De interesse om een F1-race te organiseren is bijzonder groot,” aldus Domenicali. “We kunnen er niet meer over zeggen omdat we uiteraard alle details nog aan het finaliseren zijn. We verwachten meer races dan dit jaar maar minder dan 25 races, dat staat vast.”

Waarmee Spa-Francorchamps voorlopig dus mag blijven hopen op een plaats op de F1-kalender 2023, al zal veel afhangen van het feit of Zuid-Afrika en het circuit van Kyalami al dan niet terugkeren op de F1-kalender.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print