Stefano Domenicali moet niet vrezen voor ontslag bij Ferrari

De positie van Stefano Domenicali, de teambaas bij Ferrari, staat niet ter discussie, dat heeft de Italiaanse renstal laten weten.
image
“Nee, hij zou gemist worden,” was het antwoord van Luca di Montzemolo, de grote baas bij Ferrari, op de vraag van Gazzetta dello of Stefano Domenicali vervangen zou worden.

De voorbije jaren greep Ferrari twee keer net naast de titel. De laatste rijderstitel dateert van 2007 met Kimi Raikkonen en de laatste constructeurstitel van 2008. Logisch dan ook dat er enige wrevel en wat gemor is binnen het team. Diverse media hebben niet vaak al aan minder voldoende om te beginnen speculeren over iemand zijn toekomst.

Staat de positie van Stefano Domenicali ter discussie? Het is een vraag die we de voorbije dagen meermaals hoorden, maar het antwoord is dus overduidelijk neen.

“Hij was de eerste die ervoor was om Kimi Raikkonen een nieuw contract te geven. Hij heeft goed werk verricht en voorbereidingen genomen voor de toekomst. Nu verwacht ik dan ook resultaten. De voorbije drie jaar verloren we echter twee kampioenschappen tijdens de laatste race en dat was zeker niet zijn fout.”

Vooral van de komst van Jammes Allison, die net als Raikkonen overkomt van Lotus, wordt veel verwacht. Luca di Montezemolo heeft duidelijk hoge verwachtingen …

“Ik reken echt op James Allison. Samen met hem kwam het hoofd van de aerodynamica, Dirk de Beer, en enkele andere nieuwe gezichten. Eindelijk zullen we over de creativiteit beschikken waaraan we nood hadden. Allison kent het team en de mensen en hij spreekt ook Italiaans,” aldus Luca di Montezemolo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}