Stewards bestraffen Ferrari

De stewards hebben beslist Ferrari een boete van 20.000$ te geven voor het incident tussen Fernando Alonso en Nico Rosberg in de pits.
U zal waarschijnlijk wel gezien hebben dat Fernando Alonso op zeker ogenblik de garage verliet terwijl Nico Rosberg net door de pitlane reed. In principe had Ferrari de Spanjaard moeten tegenhouden tot Rosberg voorbij was. Dat gebeurde niet en er vond dus bijna een lichte crash plaats in de pitlane. Alonso hoopte dat een sportieve bestraffing zou uitblijven en kreeg zijn zin.

Dit zei hei voor de beslissing genomen werd.
“Laat ons hopen dat men rekening zal houden met het feit dat er geen crash heeft plaatsgevonden. We raakten elkaar niet en ik haalde ook geen voordeel uit het incident”, aldus Fernando Alonso.

Ook al is 20.000$ voor een F1-team geen onoverkomelijke boete (tenzij je Hispania bent), het is een uitzonderlijk hoog bedrag voor een pit lane incident. Meestal zijn de boetes voor te snel rijden of andere zaken in de orde van een paar duizend dollar, maar nu is deze dus opmerkelijk hoger. Alonso is in ieder geval erg blij dat er ook geen sportief vervolg aan werd gegeven.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}