Stewards verminderen bestraffing Lewis Hamilton na afloop van de race

De stewards hebben na afloop van de GP van Rusland enige clementie getoond tegenover Lewis Hamilton. Hamilton ziet de opgelegde strafpunten die bij zijn tijdstraf hoorden kwijtgescholden.


Lewis Hamilton kreeg tijdens de GP van Rusland twee tijdstraffen van vijf seconden voor foutief uitgevoerde proefstarts (Hamilton stond telkens op een gevaarlijke plaats). Daarnaast gaven de stewards Hamilton ook in totaal twee strafpunten op zijn superlicentie.

Hamilton zijn totaal aantal strafpunten kwam daarmee op tien strafpunten te staan. Nog twee bijkomende strafpunten en dan zou Hamilton twaalf strafpunten hebben wat betekent dat hij een race schorsing zou moeten uitzitten.

De Brit was na afloop van de race niet te spreken over de bestraffing die hij van de stewards had gekregen. Hamilton insinueerde zelfs dat “men alles probeert om hem tegen te houden”.

Enkele uren na afloop van de race lijken de stewards nu toch van mening te zijn verandert en enige clementie te tonen. De stewards besloten immers om de bestraffing met twee strafpunten ongedaan te maken nadat na afloop van de race bleek dat Mercedes grotendeels mee verantwoordelijk was voor het ‘gevaarlijk gedrag’ van Hamilton.

De stewards kregen te horen dat Hamilton niet uit eigen beweging handelde en voorafgaand aan zijn proefstarts aan het team had gevraagd of hij op die plaats een proefstart mocht uitvoeren. Het Mercedes F1 team gaf daarvoor toestemming en krijgt nu een boete opgelegd van 25 000 euro.

Doordat de twee strafpunten van Hamilton kwijtgescholden werden komt de Brit zijn totaal aantal strafpunten nu op 8 strafpunten. Pas op 17 november komen bij Hamilton twee strafpunten te vervallen. Wanneer een rijder twaalf strafpunten in een periode van twaalf ‘lopende’ maanden verzamelt volgt een race schorsing.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print