“Stoffel Vandoorne en Kevin Magnussen verdienen een plaats in de Formule 1”

Stoffel Vandoorne en Kevin Magnussen kwamen het voorbije weekend in actie op de Hungaroring voor het Formule Renault 3.5 kampioenschap. Beide heren reden er zich opnieuw in de kijker. Meer zelfs, volgens Jonathan Neal van McLaren verdienen ze overduidelijk een plaats in de Formule 1.
Momenteel staat Kevin Magnussen, die zijn tweede seizoen in de Formule Renault 3.5 rijdt, aan de leiding in het kampioenschap. Hij heeft 36 punten voorsprong op onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Beide piloten behoren echter tot het talentenprogramma van McLaren.

Volgens Jonathan Neale van McLaren hebben beide rijders ondertussen reeds bewezen dat ze een racezitje in de Formule 1 verdienen. McLaren wil echter niet dat beide rijders op een foute manier in de Formule 1 komen en daardoor als jonge racepiloot snel weer zouden verdwijnen.

“Ik bevindt me niet in de positie om specifiek te zeggen wat er aan het gebeuren is maar ik kan wel zeggen dat zowel Kevin Magnussen als Stoffel Vandoorne, die allebei het World Series kampioenschap domineren, echt wel een mooie toekomst wacht,” zei Jonathan Neale tijdens een teleconferentie van Vodafone. “Ik vind dat we als sport de verplichting hebben om ervoor te zorgen dat deze twee fantastische rijders in de nabije toekomst een plaats in de Formule 1 krijgen.”

“Zeker op basis van de huidige prestaties verwacht je dat ze er zullen geraken,” voegde Neale eraan toe.

Jonathan Neale waarschuwde echter ook dat heel wat jonge rijders zich in het verleden ‘verbrand’ hebben toen ze in de Formule 1 wensten te komen. De verwachtingen waren soms te groot of na een korte aanwezigheid in de Formule 1 verdwenen ze onmiddellijk opnieuw. McLaren wil dat voor Magnussen en Vandoorne absoluut vermijden en het gaat dan ook erg voorzichtig te werk met beide rijders.

“De stap van de series waarin jonge piloten rijden en de Formule 1 is redelijk uitdagend. We zijn nog steeds aan het bekijken wat voor hen het beste is,” aldus Neale. “Ik kan er niet specifiek dieper op ingaan maar we verwachten dat ze in de nabije toekomst in de Formule 1 zullen rijden.”

Als we Jonathan Neale mogen geloven heeft onze landgenoot Stoffel Vandoorne dus mooie vooruitzichten …
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”vandoorne_belgie_kl.jpg”;}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:31:”vandoorne_belgie_headline_1.jpg”;}
Stoffel Vandoorne en Kevin Magnussen verdienen volgens Jonathan Neal van McLaren overduidelijk een plaats in de Formule 1.