Stoffel Vandoorne: “Er is interesse van verschillende F1-teams”

Stoffel Vandoorne heeft in de aanloop naar het raceweekend van de GP van Spanje aangegeven dat er naast McLaren ook verschillende andere F1-teams interesse tonen.

Vandoorne maakte tijdens de GP van Bahrein een ijzersterk F1-debuut. Onze landgenoot moest plots als vervanger van Fernando Alonso aantreden. Vandoorne had geen enkele ervaring in de McLaren MP4-31 maar wist desondanks teamgenoot Jenson Button tijdens de kwalificatie te verslaan en ook tijdens de race in de punten te finishen.

Het F1-debuut van Vandoorne is ook de overige teams in de F1-paddock niet ontgaan, zeker niet nadat hij zich het voorbije jaar ook al in de kijker reed door op dominante wijze de GP2-titel te veroveren. Naast McLaren tonen dan ook heel wat andere F1-teams interesse in Vandoorne, al blijft een F1-racezitje bij McLaren wel het eerste doel.

“Er is zeker en vast interesse, wat normaal is,” aldus Vandoorne. “Ik voel me echter goed bij McLaren. Ik heb een contract bij hen en het is nog steeds mijn doel om volgend jaar samen met hen op de grid te staan.”

Vandoorne neemt dit jaar deel aan de Japanse Super Formula, dit als voorbereiding op een eventueel racezitje in de Formule 1 volgend jaar. Ondanks dat de Japanse Super Formula volgens onze landgenoot een aangename en competitieve raceklasse is, blijft de Formule 1 uiteraard het uiteindelijke doel.

“Het voelt alsof ik nog nooit zo snel door bochten heb gereden,” zegt Vandoorne over de Japanse Super Formula, waarin de hoeveelheid downforce bij de wagens enorm is. “De F1 blijft echter de F1. Het is nog steeds de koningsklasse van de autosport.”

“De Formule 1 zal altijd opwindend blijven en het racen is ook enorm goed. De competitie is enorm en je racet tegen wereldkampioenen. Het is altijd mijn droom geweest om in de Formule 1 te racen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}