Stoffel Vandoorne finisht vijfde na opnieuw een zeer sterke inhaalrace in Berlijn

Tijdens de tweede van in totaal zes Formule E-races op het circuit van Berlijn Tempelhof heeft onze landgenoot Stoffel Vandoorne een vijfde plaats behaald. Net als gisteren won Antonio Felix da Costa opnieuw.


Net als gisteren reed Antonio Felix da Costa op dominante wijze en onbedreigd naar de overwinning. Sebastien Buemi en Lucas Di Grassi vervolledigden het podium. Door zijn derde overwinning op rij in het Formule E-kampioenschap zet Felix da Costa een belangrijke stap richting de titel.

Wat verderop in het rijdersveld was het vooral uitkijken naar Stoffel Vandoorne die zich als dertiende had gekwalificeerd maar in de Mercedes Formule E-bolide een zeer indrukwekkende inhaalrace neerzette. Vooral een spectaculaire dubbele inhaalactie op Rowland en Bird voor de vijfde plaats was indrukwekkend.

Vandoorne slaagde erin om uiteindelijk als vijfde over de finish te rijden en dat na dus opnieuw een ijzersterke race waarin hij ook de snelste ronde liet noteren. Teamgenoot Nyck de Vries kende technische problemen en moest opgeven.

Antonio Felix da Costa staat met 125 punten zeer comfortabel aan de leiding in het kampioenschap. Stoffel Vandoorne klimt na deze race naar een gedeelde tweede plaats, op 68 punten achterstand van leider Felix da Costa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}