Stoffel Vandoorne: “Formule E-titel zou verdomd goed voelen”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Stoffel Vandoorne laat weten dat hij de laatste twee races van het Formule E-seizoen met dezelfde ingesteldheid zal aanpakken zoals alle voorgaande races en hij geeft toe dat het verdomd goed zou voelen om de titel te veroveren.

In Londen wist onze landgenoot beslag te leggen op de vierde plaats terwijl zijn rivalen Mitch Evans, Edoardo Mortara en Jean-Eric Vergne geen punten wisten te scoren. Het ziet er met nog twee races te gaan dus goed uit voor Vandoorne want hij telt zesendertig punten meer dan eerste achtervolger Evans. Mortara kijkt tegen een achterstand van eenenveertig punten aan en Vergne heeft een achterstand van zevenenvijftig punten.

In een gesprek met ‘Total-Motorsport’ werd Vandoorne gevraagd of de Formule E-titel het grootste succes in zijn carrière zou zijn en zijn antwoord is niet mis te verstaan: “Het zou verdomd goed voelen,” aldus de Rumbekenaar.

Een dertiende plaats tijdens de kwalificaties was niet om over naar huis te schrijven maar Vandoorne wist dankzij een goed tempo tijdens de race nog een vierde plaats uit de brand te slepen.

“Het was waarschijnlijk één van de betere races die ik heb afgewerkt,” aldus Vandoorne. “Ik weet dat ik een goed tempo heb tijdens de race, dat is een van mijn sterke punten dit jaar.”

Vandoorne beseft echter dat de titel nog niet binnen is en dat hij zich geen fouten kan veroorloven. 

“Ik moet gefocust blijven. Ik kan me geen fouten zoals tijdens de kwalificatie veroorloven, ik moet de auto in een goed positie krijgen voor de race en dan zou het allemaal goed moeten komen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print