“Stoffel Vandoorne kan Alonso verslaan”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kan komend seizoen volgens F1-collega Kevin Magnussen meteen al een serieuze bedreiging vormen voor tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

Het is aftellen voor Stoffel Vandoorne. Niet alleen naar het nieuwe jaar maar ook naar eind maart, wanneer hij eindelijk aan zijn eerste volledig F1-seizoen begint.

Begin dit jaar mocht Vandoorne al eens proeven van een F1-race. Tijdens de GP van Bahrein mocht Vandoorne Fernando Alonso vervangen. De Spanjaard was zwaar gecrasht tijdens de eerste race en moest langs de zijlijn toekijken. Vandoorne reed een indrukwekkende race en behaalde meteen ook zijn allereerste wk-punt.

In 2017 vormen Alonso en Vandoorne het rijdersduo bij McLaren. Alonso wordt bij McLaren opnieuw geconfronteerd met een jonge rijder als teamgenoot. Tien jaar geleden was dat met Lewis Hamilton ook het geval en volgens heel wat insiders valt de situatie daar perfect mee te vergelijken.

Velen vragen zich nu dan ook al af hoe het tussen Vandoorne en Alonso zal aflopen. Volgens Kevin Magnussen, die net als Vandoorne bij McLaren deel uitmaakte van het ontwikkelingsprogramma voor jonge rijders, moet Vandoorne geen schrik hebben van Alonso. Magnussen denkt zelfs dat Vandoorne Alonso kan verslaan.

“Ik denk niet dat ik hem advies hoef te geven. Hij weet zelf wat hij moet doen”, aldus Magnussen tegenover ‘Motorsport.com’. “Hij heeft mensen rond zich die hem steunen en hij heeft het geluk dat hij in de Formule 1 en bij McLaren komt op het juiste moment. Dat is nu een goede plaats om te zijn. Hij komt tegenover een van allerbesten in de sport en zal daardoor echt kunnen laten zien wat hij allemaal kan. Meer kan je je niet wensen als je een toekomst wil in de Formule 1. Het gaat zeker moeilijk zijn, maar Fernando is ook maar een mens. Hij kan geklopt worden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer