Stoffel Vandoorne: “Kans is klein dat ik in 2019 op de F1-grid sta”

De kansen van Stoffel Vandoorne op een racezitje voor het F1-seizoen 2019 zijn de voorbije dagen serieus geslonken. Vandoorne bevestigde in Singapore dat de kans bijzonder klein is dat hij volgend jaar op de F1-grid staat.


“Er zijn de voorbije weken enkele opmerkelijke bewegingen op de rijdersmarkt geweest en bijna iedere dag verdween er een mogelijk racezitje,” aldus Vandoorne tegenover de verzamelde pers in Singapore. “De kans dat ik volgend jaar op de F1-grid sta is bijzonder klein maar totdat alles vast ligt moet je denk ik blijven praten, blijven proberen en alles geven.”

“Dat is het enige dat ik momenteel kan doen.”

Vandoorne zijn naam werd in verband gebracht met een mogelijk racezitje bij Toro Rosso of Sauber. Bij die laatste renstal slonken zijn kansen op een racezitje serieus. Kimi Raikkonen werd door de Zwitserse renstal immers bevestigd als vervanger voor de vertrekkende Charles Leclerc. Bij Toro Rosso is Vandoorne bovendien een ‘outsider’ voor een racezitje.

Vandoorne bevestigde dat hij sinds zijn aangekondigd vertrek in gesprek is geweest met verschillende teams. Daarnaast lijkt ook de mogelijkheid te bestaan dat Vandoorne actief wordt in een andere raceklasse.

“Er is heel wat gesproken en dat niet alleen in de F1,” aldus Vandoorne. “Momenteel bekijken we ook enkele andere raceklassen. Hopelijk weten we in de loop van de komende weken meer.”

“Totdat de deur van de Formule 1 gesloten is moet je al je opties open houden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022