“Stoffel Vandoorne overkomt net hetzelfde als mij”

De GP2 is een ideale opstapklasse naar de Formule 1, maar de voorbije jaren tonen het tegendeel aan, dat heeft ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne ervaren.

Vandoorne domineerde het GP2-seizoen zoals nooit iemand hem heeft voorgedaan. Zelfs Nico Rosberg of Lewis Hamilton domineerden nooit zo in de GP2, maar toch was het voor Vandoorne niet voldoende voor een racezitje in de Formule 1.

Jolyon Palmer, die in 2014 GP2-kampioen werd, zal de eerste GP2-kampioen sinds Romain Grosjean (2011) worden die een racezitje in de F1 weet te bemachtigen. Ook Palmer moest dus eerst een jaartje aan de kant zitten. Vandoorne hoopt alvast hetzelfde te kunnen doen en in 2017 zijn F1-debuut te maken.

Palmer leeft alvast mee met onze landgenoot. De Brit maakte ongeveer juist hetzelfde mee als Vandoorne.

“Toen ik in 2014 begon met het GP2-seizoen, wist ik dat het voor mij niet genoeg zou zijn om ‘alleen’ het kampioenschap te winnen. Ik moest het domineren. Uiteindelijk won ik het met een recordaantal punten, maar zelfs dat was niet genoeg voor een Formule 1-stoeltje”, aldus Palmer tegenover GPUpdate.net. “Nu heeft Vandoorne hetzelfde. Hij had al een goed jaar tegen me in 2014 en heeft dit jaar mijn puntentotaal weer verbeterd.”

Het grootste probleem zit hem volgens Palmer in het feit dat niemand de Formule 1 verlaat.

“Iedereen blijft zitten, het zou zomaar kunnen dat ik in 2016 de enige rookie op de grid ben. Daardoor is het zo enorm moeilijk om ergens een plekje te vinden.”

Palmer vormt komend seizoen samen met Pastor Maldonado een rijdersduo bij Renault, het vroegere Lotus F1 team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print