“Stoffel Vandoorne rijdt ook in 2018 voor McLaren”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zou ook volgend jaar voor het McLaren F1 team rijden, zo heeft McLaren-CEO Zak brown laten verstaan tegenover het Britse Sky Sports.

Vandoorne is bezig aan een moeilijk eerste F1-seizoen bij McLaren. Samen met tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso ondervindt Vandoorne heel wat problemen, vooral op het vlak van de betrouwbaarheid en snelheid.

McLaren behaalde tot dusver slechts twee wk-punten en staat daarmee laatste in de wk-tussenstand. Het is meteen ook de slechtste seizoenstart ooit voor de Britse renstal die ooit aan de absolute top van de Formule 1 stond. Het is naar diezelfde absolute top dat McLaren wenst terug te keren maar de weg daarnaartoe verloopt over een wel erg hobbelig parcours.

De Honda-motor blijkt voor het derde seizoen op rij niet krachtig genoeg en ook de betrouwbaarheid laat te wensen over. Het zet niet alleen de relatie tussen McLaren en Honda onder druk maar ook die met haar rijders. Zo zou Fernando Alonso mogelijk de renstal eind dit seizoen verlaten en de toekomst van Stoffel Vandoorne is tot dusver dan weer een groot vraagteken.

Stoffel Vandoorne slaagde er nog niet in om op regelmatige basis het prestatieniveau van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso te benaderen, wat tot speculaties leidt over zijn toekomst bij McLaren en bij uitbreiding ook de Formule 1. Vandoorne won in zowat alle series voorafgaand aan zijn overstap naar de Formule 1 en dat was ook één van de redenen waarom McLaren zoveel potentieel zag in onze landgenoot.

Ondanks de minder dan verwachte prestaties denkt McLaren er naar verluidt niet aan om Vandoorne aan de kant te schuiven. McLaren beseft dat die mindere prestaties ook grotendeels aan zichzelf toe te schrijven zijn. McLaren-CEO Zak Brown drukt de speculaties over een exit van Vandoorne, alsook een eventuele overstap naar Renault, dan ook de kop in. Volgens Brown rijdt Vandoorne volgend jaar gewoon voor McLaren.

“Ja, we zijn blij met Vandoorne,” antwoordde Brown op de vraag van Sky Sports-commentator Martin Brundle of Vandoorne ook volgend jaar in de wagen van McLaren zal zitten. “Met Fernando naast hem en de problemen op het vlak van betrouwbaarheid bevindt hij zich in een moeilijke situatie.”

“Fernando kan zich veel sneller aanpassen aan de situatie, Vandoorne heeft op heel wat circuits nog nooit of amper gereden.”

McLaren gelooft enorm in het potentieel van Stoffel Vandoorne en vindt dat Vandoorne over enorm veel talent beschikt. Dat blijkt ook nogmaals uit het feit dat McLaren en Zak Brown in Vandoorne een toekomstig wereldkampioen zien.

“We vinden dat Vandoorne een toekomstig wereldkampioen is en die visie passen we niet aan,” besloot Brown.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print