Stoffel Vandoorne schittert voor eigen volk

Stoffel Vandoorne was erop gebrand om dit weekend te schitteren voor eigen volk tijdens de Grote Prijs van België in Spa-Francorchamps. En schitteren deed hij al op vrijdag. De jonge Belg was tijdens de oefensessie en de kwalificatie de snelste.
image
De testrijder van McLaren, Stoffel Vandoorne, behaalde zijn vierde pole positie van het seizoen in de GP2 in Spa. Mede door een foutloze ronde en een goede strategie, behaalde Stoffel Vandoorne de pole die hij zo graag wou behalen voor eigen volk.

Vandoorne reed twee snelle ronden tijdens de kwalificatie op vrijdag. Nadat iedereen een eerste snelle ronde op de tabellen had gezet, was de Kortrijkzaan de snelste. Vandoorne kwam meteen terug naar buiten na zijn eerste run, waardoor hij het circuit voor zich alleen had. In zijn tweede ronde was hij nog wat sneller. Best ook, want Oliver Rowland kwam nog opzetten. Rowland strandde op één tiende van de McLaren protegé. Sergey Sirotkin vervolledigde de top drie.

Vandoorne houdt in ieder geval een goed gevoel over na de kwalificatie. “Ja zeker dat ik een goed gevoel heb. Vorig jaar stond ik hier ook op pole. Door opnieuw als eerste te mogen starten morgen, ben ik erg tevreden. Het is een erg belangrijke wedstrijd voor me om te racen voor mijn thuis fans. Vorig jaar was ik erg dicht bij de overwinning, maar ik werd tweede. Morgen zullen we dus wat beter moeten doen!”

Stoffel Vandoorne ging verrassend vroeg naar buiten voor zijn tweede run, terwijl de rest van het pak wachtte tot het einde van de kwalificatie. “We wilden gewoon graag een vrije ronde. We zagen het DAMS reeds doen in Budapest. Ik had een goede eerste run, want ik sloeg meteen een gat met de concurrentie. Maar ik wist dat ik nog beter kon. Dus ik ging vroeg naar buiten om op een vrije baan een snellere ronde neer te zetten.”

Daardoor moest Stoffel Vandoorne nog een tiental minuten in de pits wachten voordat de kwalificatie ten einde was. De Belg vond het in ieder geval niet erg om aan de kant toe te kijken. “Zo moeilijk is het niet. Ik kon toch niets meer doen. We hadden vooraf besloten twee vroege runs te doen en dan binnen te komen. Dan moest ik enkel nog wachten totdat de klok op nul stond.”

Stoffel Vandoorne verwacht morgen een race zoals alle andere. “Om de race morgen te winnen, hebben we een goede start nodig. We zullen dan kijken wat er zal gebeuren. Het zal een lange race worden. De soft banden zullen een belangrijke rol spelen. Voor morgen zijn er veel strategieën mogelijk. Afwachten wat er zal gebeuren.”

Morgen start de eerste race in de GP2 om 15:40.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}